Kontakt Lens Almak

Kontakt lens nasıl alınır? Hangi lens markası en iyi lens? Göz muayenesi olun, göz doktorunuz size en uygun kontakt lensi önersin.

Kontakt lensler nasıl alınır?

Kontakt lens almak

Kontakt lens takmaya başlamadan önce kontakt lens konusunda görüşmek üzere göz doktorunuzdan bir göz muayenesi randevusu almanız gerekir. Birçok durumda kontakt lens takmaya başlamadan önce gözlerinizin muayene edilmesi gereklidir. Göz doktorunuzdan bu iki işlemi yapabileceği bir randevu aldığınızdan emin olun.

Göz muayenesi ve kontakt lens uygulaması hakkında bilgiyi burada bulabilirsiniz:

Göz Muayenesi

Bunun ardından göz muayenesine başlanacaktır. Bu işlem göz sağlığınızı ve mevcut görüş kabiliyetinizi belirlemek üzere oluşturulmuş bir dizi testten meydana gelir. Göz doktorunuz gözlerinizi birlikte ve/veya farklı yöntemlerle her seferinde birini test edecektir: Genel görüş, çeper görüşü, derinlik algısı, kas reaksiyonları, göz basıncı ve benzeri. Bu muayenenin sonunda göz doktorunuz size görüşünüzü düzeltecek bir reçete verecektir. Bunun ardından kontakt lens takmaya başlayabilirsiniz.

Kontakt lens takmak / Lens kullanımı

Gözler farklı şekillerde ve boyutlardadır dolayısıyla kontakt lenslerin gözünüze tam olarak oturduğundan emin olmak için lenslerinizin doğru olarak “takılması” gerekir. Bunu yapabilmek için göz doktorunuzun gözünüzün ve yüzeyinin özel ölçülerini alacak ve kontakt lenslerin takılma şeklini etkileyecek eğim ve diğer etmenleri kontrol edecektir.

Kullanacağınız ve size en uygun kontakt lens tipinin belirlenmesi açısından gözlerinizin ne kadar kuru olduğu çok önemlidir. Göz doktorunuz ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS kullanmanızı tavsiye edebilir. (yeniden kullanılabilir lensler) ya da günlük tek kullanımlık kontakt lensler artan kuruluğun önlenmesi için kullanılabilir.

Son olarak kontakt lens takmanızı zorlaştıracak herhangi bir sorun olmadığından emin olmak üzere korneanız ayrıntılı şekilde incelenecektir.

Ardından deneme lensleri gözlerinize takılacak ve doktorunuz bu kontakt lenslerin gözünüze ne kadar iyi oturduğunu gözlemleyecektir. Lenslerin gözünüze “yerleşmesi” belirli bir süre alabilir dolayısıyla kontakt lens takıldıktan sonra ve göz doktorunuz lensi kontrol etmeden önce 10 ya da 15 dakika gibi bir sürenin geçmesi gerekir. Doğru çifti bulmadan önce bir çift daha denemeniz gerekebilir. Göz doktorunuz taktığınız lenslerin size uyduğundan, görüşünüzü düzelttiğinden emin olduktan sonra kontakt lens takmayı öğrenmeye hazırsınızdır.

Kontakt lens talimatları

Kontakt lenslerinizi takmayı (ve çıkarmayı) öğrenmek çok kolaydır. Sadece biraz sabır ve pratik gerektirir. Bazı insanlar nasıl yapılacağını hemen öğrenir ve birkaç defa pratik yaptıktan sonra alışkanlık halini alır.

Göz doktorunuz kontakt lenslerinize nasıl bakmanız ve kontakt lenslerinizi nasıl takmanız gerektiğini size öğretecektir. Bunun yanı sıra yazılı talimatlar da alacaksınız – ve herhangi bir sorunuz olursa göz doktorunuzu aramalısınız.

Yorum bırakın